Волците

Автор: Ги Мазлин

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание: 2019

500,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Волците е семејна хроника што ја открива дезинтеграцијата на едно богато семејство од средната класа и залудните напори на помладата генерација да се отцепат од стегите на провинциското општество. Ова е книга што буди голем интерес со својата претстава на животот во едно пристаниште на Ла Манш со драмата на ликовите – старата мајка и нејзината борба повторно да ја добие контролата врз непрактичниот син, чиј брак со една селска девојка таа го осудува; сопругата, која го игнорира сопругот, но ја користи моќта над своите деца; судирот, кој лежи во основата на површинската блискост меѓу сопругата Мадам Жобур и мајката на девојката во која е вљубен нејзиниот омилен син; градот како заднина, со своите испреплетени потприказни што му додаваат боја и глас на текстот.