Кралот Арктик и Северот

Кралот Арктик и Северот

Автор: Зоран Тодоровски - Тоде

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 30
Година на издание: 2016

147,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Еднаш во дамнина, на најсеверното место на земјата, постоеше едно преубаво кралство. Беше рај на земјата. Во него трипати се жнееше жетва, се раѓаше најубавото грозје, а во визбите се правеше највкусното вино. Полињата изобилуваа со плодови, кајсии, дуњи, лубеници, сѐ што може да се посака: низ ридовите течеа бистри и брзи полни со риби, ракчиња, а во шумите елени, срни, лисици, животни го красеа овој прекрасен рај. 

Со кралството владееше кралот Арктик...