Турнејата на готвачот : потрага по совршеното јадење

A Cook's tour: in search of the perfect meal

Автор: Ентони Бордејн

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

450,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Готвењето и патувањето се најголемата страст во животот на меѓународно познатиот автор на бестселери Ентони Бордејн – „гастрономот без влакна на јазикот“. Поттикнат од прашањето „Кое би било совршеното јадење?“ Ентони тргнува во потрага по кулинарскиот „свет грал“, и во текот на тој процес целосно го испревртува значењето на поимот „совршенство“. Всушност,Турнејата на готвачот е хроника на голем број непредвидливи авантури, во кои идејата за „совршеното јадење“ секогаш не значи да се руча во најскапи, снобовски ресторани, туку ја претставува идеалната комбинација од храна, атмосфера и друштво....

Коментар:

Proben komentar

A Cook's tour: in search of the perfect meal

Автор: Ентони Бордејн

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

450,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Готвењето и патувањето се најголемата страст во животот на меѓународно познатиот автор на бестселери Ентони Бордејн – „гастрономот без влакна на јазикот“. Поттикнат од прашањето „Кое би било совршеното јадење?“ Ентони тргнува во потрага по кулинарскиот „свет грал“, и во текот на тој процес целосно го испревртува значењето на поимот „совршенство“. Всушност,Турнејата на готвачот е хроника на голем број непредвидливи авантури, во кои идејата за „совршеното јадење“ секогаш не значи да се руча во најскапи, снобовски ресторани, туку ја претставува идеалната комбинација од храна, атмосфера и друштво....

Коментар:

proba2

Коментари

fichorski
Коментар

Proben komentar

fichorski
Коментар

proba2