Алексис Зорба

Bios kai to politeia toy Alexe Zormpa

Автор: Никос Казанѕакис

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 310
Година на издание: 2014

250,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Алексис Зорба е класично дело, роман што беше инспирација за филмот во кој Ентони Квин ја игра главната улога. Тоа е роман за пријателството меѓу двајца луѓе, како и за важноста да се живее живот исполнет во целост. Зорба е незаборавен лик, зашто на сето она што животот му го нуди одговара со страст, без разлика дали надгледува рудници, ги теши монасите во планински манастир или води љубов.