Дракула

DRACULA

Автор: Брам Стокер

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 507
Година на издание: 2020

470,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака
Кога Џонатан Харкер е повикан да оди во Трансилванија на Карпатите во врска со купопродажба на недвижен имот, тој не знае дека влегува во дувлото на крволочниот вампир, грофот Дракула. Дракула спие во тивок гроб под својот пуст замок. погледот му е студен, а лицето му е смртно бледо.
Но, на неговите усни има подбивна насмевка - и капки свежа крв. Тој е мртов со векови, а сепак не може да умре...
Иако Брам Стокер не го измислил вампирот Дракула, влијанието од неговиот роман врз популарната култура е непобитно.