Џорџ и сината месечина

George and the blue moon

Автор: Луси и Стивен Хокинг ; илустрации Гари Парсонс

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 334
Година на издание: 2019

600,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Џорџ и неговата најдобра другарка, Ени, се избрани да учествуваат во програмата за млади астронаути што ќе ги обучи за идно патување на Марс. Ова е сè што отсекогаш го сакале – и сега се на чекор од тоа да бидат дел од вселенските откритија и да запознаат куп нови пријатели, кои исто така се фасцинирани од Универзумот. Но, кога ќе пристигнат во вселенскиот камп, Џорџ и Ени брзо дознаваат дека се случуваат чудни работи – на Земјата, како и на небото. Мистериозни вселенски мисии се случуваат во тајност, а обуките на астронаутите низ кои поминуваат стануваат сè пострашни и пострашни…