Џорџ и тајниот клуч на Универзумот

George's secret key to the Universe

Автор: Луси и Стивен Хокинг

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

600,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Запознајте го Џорџ, едно обично момче. Но сето тоа ќе се смени со доаѓањето на неговите нови соседи. 

Тие го поседуваат КОСМОС - таен, суперпаметен компјутер кој зборува и кој може да го однесе Џорџ  на вртоглаво патување низ вселената. Но, КОСМОС е во опасност и ако дојде во погрешни раце на Џорџ, а и на целиот свет, му се заканува голема опасност.
 
Ова е неверојатна приказна - лекција  исполнета со интересни илустрации осмислена и  напишана од Луси, ќерка на можеби најпаметниот човек на планетата, неверојатниот Стивен Хокинг.