Како да снимиш филм

Како снимити филм

Автор: Радивоје Андриќ

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 48
Година на издание: 2018

250,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

ДОЗНАЈ:

  • како изгледал првиот игран филм, а како сега се снимаат филмовите
  • што е тоа кадар
  • кој сé учествува во снимањето на филмот
  • што прават: режисерот, сценаристот, актерите, директорот на фотографија, сценографот, кинематографот...

ПРОБАЈ:

  • да снимиш анимиран и документарен филм
  • да напишеш сценарио
  • да собереш друштво и да ги поделиш улогите
  • да го режираш твојот прв игран филм