Госпоѓа Бовари : провинциски нарави

Madame Bovary : moeurs de province

Автор: Гистав Флобер

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 313
Година на издание: 2020

350,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Ема Бовари е убава млада жена што живее здодевно секојдневие, заробена во бракот со просечен лекар и задушена од баналноста на провинцискиот живот. Таа е ревносна читателка на сентиментални романи, копнее по страст и бегството го бара во фантазиите за голема романса, во безобразно трошење пари и, на крајот, во прељуба. Но, дури и ваквите нејзините постапки ѝ донесуваат разочарување, и кога реалниот живот и натаму не успева да ги исполнува нејзините романтични очекувања, последиците се катастрофални.