Принцезата Бари

Barideki

Автор: Хван Сок-Јон

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 220
Година на издание: 2016

450,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Принцезата Бари е современа приказна за младата севернокорејска бегалка, присилена да ја напушти својата земја, следејќи ја својата баба-шаман на југ, додека другите роднини го осудуваат таквиот чин. Оттаму, патувањето се претвора во ноќен кошмар што ја води до мултикултурната средина на нижите општествени слоеви во Лондон. На осумнаесетгодишна возраст се чувствува дека ги надминува егзистенцијалните проблеми, но сè уште ѝ претстои уште долг духовен и психички пат пред конечно да го заврши своето „патување“, длабоко разбирајќи ја паралелата меѓу нејзиниот живот и оној на нејзината имењачка, легендарната принцеза Бари од позната корејска шаманска легенда, која е напуштена од своето раѓање и која мора да помине долг пат до работ на светот за повторно да го врати „изворот“ на животот.