ТРИ НОВИ МАКЕДОНСКИ БАЈКИ

ТРИ НОВИ МАКЕДОНСКИ БАЈКИ

Автор: Соња Димитрова

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 24
Година на издание: 2021

120,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака
Деца, добредојдовте во светот на новите бајки!
Авторката Соња Димитрова и илустраторката Маријета Сидовски создадоа бајковита книга за читање во секое време од денот.
Меѓу страниците на нашата нова сликовница прошетајте низ волшебните предели населени со откачените принцезички А, Е, И, О и У, Волшебникот Надеж, пчелките Зузујка и Зузујко, речните сирени Белкица, Праскица и Росица... Таму некаде низ бајките се кријат и алчните тролови архитекти и троловите Зузе 1 и Зузе 2, кои се вистински пакосници и не ги сакаат баш убавите и добри работи.
Со секоја прочитана бајка, уживајте во новите магии кои го разбиваат злото и овозможуваат во светот повторно да завладеат љубовта, искреноста, правичноста и добрината.