Во Белата куќа том 1

White house years

Автор: Хенри Кисинџер

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 745
Година на издание: 2016

500,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Познатиот американски дипломат и политичар Хенри Кисинџер ја имал историската улога да ја предводи американската надворешна политика во времето на претседателите Никсон и Форд.Третирајќи ја Сутдената војна, време кога две спротивставени идеологии биле различно загледани во иднината на човечката цивилизација, делото „Во Белата куќа“ претставува исповед на еден врвен интелектуалец за судбинските одлуки на најмоќната администрација на планетата и сведоштво за клучните одлуки,падови и подеми на човечката волја за оддржување на високите вредности на слободата, и извештај со крајно суптилни нијанси за преговарачката вештина на одржувањето на светскиот мир. Делата на Кисинџер сведочат и за еден редок книжевен проект, за евидентна дарба и писателска умереност и мудрсот со што и авторот на делото си обезбедија долговечна рецепција во размери секогаш потребни како советодавна помош и на читателите и на специјалистите