Земно и небесно лозје

Автор: Ефтим Клетников

Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Поезија
Број на страници:
Година на издание: 2018

500,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Виното и поезијата отсекогаш оделе рака подрака. И двете ги опиваат душата и духот. Читателот на оваа книга ќе се увери во тоа дека виното е свет пронајдок, кон кој и ние треба да се однесуваме со света почит. Читајќи ги песните како вински пехари, и тој може да му се препушти на светото пијанство за кое говори Руми, а кое човекот го почувствувал уште пред Создателот да го насади првото лозје.