Богатството на цар Радован : (книга за судбината)

Благо цара Радована

Автор: Јован Дучиќ

Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: есеј
Број на страници: 326
Година на издание: 2020

300,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

„Сите луѓе знаат дека во животот сè уште има едно закопано богатство за секој од нив. Сите луѓе копаат: сите луѓе од акција, од елан, од сила, од вера во животот и во целта, и од вера во неверојатното и во невозможното... Сите го бараат царот на тоа вечно неспокојство и вечно трагање. Светот би исчезнал ако го нема тој цар и би ослепел ако не сјае во темнината неговото насетено богатство...“
Книгата за мудроста и убавината од големиот српски автор Јован Дучиќ е едно од најчитаните дела на српската литература. Ризница на поетични филозофски размислувања за судбински теми што го преокупираат секој човек. Извор на знаење и животна инспирација. Книга што ги охрабрува генерациите читатели да размислуваат, им нуди поддршка во тешки времиња и на секој што ќе нурне во нејзините редови му помага полесно да го најде својот пат.