Лавиринтот

The labyrinth

Автор: Аманда Лори

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 211
Година на издание: 2023

350,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Синот на Ерика Марсден, уметник, е затворен поради убиство од небрежност. Во состојба на тага, Ерика ги прекинува сите врски со семејството и пријателите и се повлекува во тивко селце на југоисточниот брег во близина на затворот во кој нејзиниот син ја издржува казната. Таму, во запуштена барака, таа е опседната со тоа да создаде лавиринт покрај океанот. За да го изгради - да најде излез од својата дилема - на Ерика ќе ѝ биде потребна помош од туѓинци. А тоа ќе бара од неа да има доверба во луѓето и да се пресмета со своето минато. 

„ Лавиринтот“ е хипнотичка приказна за вината и за негирањето, за напнатиот однос помеѓу родителите и децата, но и медитација за тоа како уметноста може да биде и безмилосно деструктивна, но и да помогне за враќање на разумот.